Views
5 months ago

Wandelkrant Nr. 26

  • Text
  • Eifel
  • Castelferien
  • Primavera
  • Routeyou
  • Line
  • York
  • Menorca
  • Cavalls
  • Canaria
  • Walcheren
  • Vesting
  • Holland
  • Oostkantons
  • Venen
  • Bosland
  • Wandelen
  • Wandeling
De Wandelkrant is een gratis en onafhankelijk Wandel- & Outdoor magazine voor de actieve wandelaar en sportelaar met aandacht voor natuur en cultuur. In deze 26ste editie: Wandelen en Muziek. Bosland in eigen land. Op stap in de Hoge Venen en de Oostkantons. Ommetje van de maand van Wandelnetwerk Noord-Holland. Beleveniswandeling Veere Vesting & natuurwandeling De Manteling te Walcheren. Off the beaten track met 50+ GR route “Cami de Cavalls” op het Spaanse eiland Menorca. Wandelen in New York op “The High Line”. Rondom je kot met RouteYou La primavera herfsteditie Lees & Win een wandelarrangement midweekverblijf in de Duitse Eifel Neem deel aan de “Lees & Win” wedstrijd en win een midweek verblijf in een vakantieappartement met wandelarrangement voor 2 personen. Hoe kan je deelnemen? Vul het formulier in op https://wandelkrant.be/lees-en-win/ en wie weet win jij een onvergetelijke wandelvakantie bij de sympathieke Belgische gastvrouw Virginie van http://castelferien.com/

de oudste druivenrassen

de oudste druivenrassen voor witte wijn, een hybride afkomstig uit Zwitserland. Het is de “Chenestre” (2016) gerijpt op het plateau van Herve met een lange en diepe minerale afdronk. Bijna een petrol smaak. Je bent ervoor of je bent er niet voor, maar zelf vond ik hem heerlijk verfrissend. Deze wijn doet dan ook de “Table Distinguée” alle eer aan. De baas, tevens chef-kok, vertelt dan ook graag dat ze liefst zo veel mogelijk lokale producten, of beter nog, zelf gewonnen producten gebruiken voor de maaltijden. Morgenvroeg na het ontbijt gaan we dan ook even de moestuinen bezoeken gelegen achter en in de buurt van het hotel. Ook het vlees wat ze gebruiken liep hier eerst in de wei rond. Puur natuur. En dat proef je dan ook meteen. Smakelijk! DAG 2. Na een goede nachtrust en een eenvoudig ontbijt lopen we eerst nog de groentetuin in gelegen achter het hotel. Samen rijden we even verderop voor een nog grotere groentetuin. Allemaal biologische winning. Vervolgens staat een bezoek aan een lokale forellenkweker op het programma. Maar we komen aan een gesloten deur terecht. Ook telefonisch kunnen we de man niet bereiken. Dan maar door naar Montenau waar de beroemde Montenauer ham rokerij ligt. Het is hier een op en af gaan van toeristen, gedropt door touringcars. Tussen twee groepen in kunnen we even mee aansluiten met een gids. De zorgvuldig uitgekozen hammen worden kundig uitgebeend. Nadien worden ze met de hand ingewreven met zout en een geheime kruidenmix. Zes weken duurt het droogzouten. Nadien volgt nog een narijping van vijf weken. Gedurende 24 uur worden de hammen dan ontzout met stromend water uit een 100 meter diepe gelegen waterbron. Dan pas wordt de ham gerookt met beukenhout en jeneverbessen in een speciale rookkamer gedurende vier weken. Tot slot volgt een narijping van 2 maanden. Dit productieproces van 6 maanden maakt van de ham de originele Ardense ham. In de winkel kan de ham met AOC-label geproefd en aangekocht worden. Ook paté en worst is er te koop. Het is bijna middag, tijd om eens een gerecht met die Montenauer ham te proeven. Dat doen we in het nabijgelegen brasserie-restaurant Terminus. Gelegen tegenover het voormalig treinstation. Vandaar de naam.

Onze edities:

Wandelkrant Nr. 26
Wandelkrant Nr. 25
Wandelkrant Nr. 24
Wandelkrant Nr. 23
Wandelkrant Nr. 22
Wandelkrant Nr. 21
Wandelkrant Nr. 20
Wandelkrant Nr. 19
Wandelkrant Nr. 18
Wandelkrant Nr. 17
Wandelkrant Nr. 16
Wandelkrant Nr. 15
Wandelkrant Nr. 14
Wandelkrant Nr. 13
Wandelkrant Nr. 12
Wandelkrant Nr. 11
Wandelkrant Nr. 10
Wandelkrant Nr. 09
Wandelkrant Nr. 08
Wandelkrant Nr. 07
Wandelkrant Nr. 06
Wandelkrant Nr. 05
Wandelkrant Nr. 04
Wandelkrant Nr. 03
Wandelkrant Nr. 02
Wandelkrant Nr. 01